ecological textiles, groothandel in hennep textiel

hennep-textiel voor de professional. Stoffen, garen, band, nonwoven en ruwe vezels

Ben je op zoek naar stoffen, garen en andere textiel van hennep? Kijk dan op de B2B-shop van Ecological Textiles. We zijn een GOTS-gecertificeerde groothandel en werken uitsluitend met hoogwaardige natuurlijke textiel, behalve hennep ook linnen, biologisch katoen en wol.


Ecological Textiles: denims van hennep

Ecological Textiles en hennep

Sinds 2005 biedt Ecological Textiles een breed scala aan textiel van hennep, zowel ruwe vezels als nonwovens, garen en stoffen. De stoffen ontwikkelen we samen met weverijen in Europa en Turkije. Daarbij is reproduceerbaarheid en een betrouwbare hoge kwaliteit onze topprioriteit. Dit betekent ook dat de stoffen en andere materialen altijd gedurende langere tijd in onze collectie blijven.
Van hennep kan hoogwaardige textiel worden gemaakt met specifieke eigenschappen. Het is een vezel die van nature een geringe warmte-isolerende werking heeft en daardoor bijzonder geschikt is voor het maken van bijvoorbeeld zomerkleding. Maar het is ook een bijzonder sterke plantaardige vezel, die kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld werkkleding, jeansstoffen, en meubelbekleding. Zowel kleding als interieurs waarin hennep is verwerkt hebben een unieke uitstraling en look.

De hennep-stoffen en materialen van Ecological Textiles

In de totale wereldproductie van vezels neemt hennep slechts een zeer bescheiden plaats in. Ongeveer 2 procent van de productie van nieuwe vezels betreft hennep. Hennep voor textiel is dus een vrij schaarse grondstof. Ecological Textiles biedt niet alleen stoffen van honderd procent hennep, maar ook blends met katoen. Door de menging met katoen worden de mogelijkheden om meer hennep toe te passen in de textiel vergroot, kunnen meer mensen met dit geweldige materiaal kennismaken én kan de prijs enigszins worden gedrukt.

De hennep-stoffen en materialen van Ecological Textiles


Ecological Textiles: Ruwe vezels en nonwoven van hennep

Ruwe vezels en nonwoven van hennep

Ecological Textiles biedt ruwe hennepvezels en nonwoven van hennep. De ruwe vezels zijn van Nederlandse herkomst. De nonwovens zijn er in twee gewichten en diktes, waaronder ook een GOTS-gecertificeerde kwaliteit.

BEKIJK HIER

Ecological Textiles: Jerseys van honderd procent hennep

Gebreide stoffen (jerseys) van hennep

Voor gebreide stoffen van honderd procent hennep of voor een blend van hennep en biologische katoen zijn er meerdere opties. Daaronder ook gebreide hennepstoffen van honderd procent Europese hennep.

BEKIJK HIER

Ecological Textiles: Geweven hennep

Geweven stoffen van hennep

Hennep is perfect geschikt voor mooie weefsels. Kijk bij Ecological Textiles voor geweven hennepstoffen van uiteenlopende gewichten, geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Stoffen van honderd procent Europese hennep, canvas van hennep, chambrays van hennep, meubel- en gordijnstoffen van hennep.

BEKIJK HIER

Ecological Textiles: geweven band van hennep

Band en garen van hennep

Ecological Textiles biedt ook hennep garen en band van verschillende breedtes en bindingen. Bekijk hier de mogelijkheden.

BEKIJK HIER

Waarom hennep? Hierom:

Natuurlijk is hennep op de eerste plaats een materiaal dat op veel uiteenlopende manieren gebruikt kan worden. Het is een natuurlijke vezel die voor honderd procent biologisch afbreekbaar is. Daar komt bij dat hennep een plant is die geschikt is om in Nederland en andere West-Europese landen te worden geteeld en die het goed doet op verschillende grondsoorten, niet alleen op natte kleigronden maar ook op drogere zandgronden. Henneprassen die geschikt zijn om in onze klimaatzone te worden geteeld worden binnen drie tot vier maanden tot vier meter hoog. Omdat hennep zo snel groeit krijgt onkruid nauwelijks een kans, wat voor telers het voordeel met zich meebrengt dat het onkruid niet bestreden hoeft te worden, als ze dat al zouden willen. Ook heeft de plant nauwelijks natuurlijke vijanden in de vorm van bijvoorbeeld insecten. De plant wordt daarom nagenoeg overal quasi-biologisch geteeld, ook al is er nauwelijks biologisch gecertificeerde hennep op de markt.

Hennepteelt biedt meer voordelen, de plant is bijvoorbeeld een kampioen in de CO2-opslag. Er zijn dus allerlei redenen om de teelt van hennep in Europa en Nederland te bevorderen. Ecological Textiles is betrokken bij initiatieven van Fibershed Nederland en MVO Nederland die hier eveneens naar streven. Daarnaast steunen we de EIHA (European Industrial Hemp Association) en meerdere onderzoeksprojecten.

Enkele voordelen van hennep op een rijtje:

 • Hennep is geschikt voor Europese teelt
 • Hennep kan worden ingezet voor 'fytoremediatie', waarbij planten vervuilde grond saneren
 • Hennep is geschikt voor het maken van uiteenlopende soorten textiel, zowel voor de mode als voor interieur
 • Hennep voelt prettig aan en kan direct op de huid worden gedragen
 • Hennep is een perfect zomermateriaal. Het voelt van nature koel aan
 • Hennep is een ademende vezel: lichaamswarmte en transpiratievocht worden gemakkelijk doorgegeven aan de omgeving
 • Hennep heeft goede anti-bacteriële eigenschappen, wat onder meer betekent dat het lang fris blijft
 • Hennep is een van de sterkste plantaardige vezels die er zijn
 • Hennep bevat geen microplastics
 • Hennep is een kampioen in de CO2-opslag
 • Hennep kan voor bepaalde toepassingen een goed Europees alternatief zijn voor bijvoorbeeld katoen
 • Hennep groeit zo snel dat onkruid geen kans krijgt om zich te ontwikkelen, wat bestrijdingsmiddelen overbodig maakt
 • Hennep is geen veeleisende plant m.b.t. bijvoorbeeld water
 • Hennep heeft nauwelijks natuurlijke vijanden en wordt overal 'quasi-biologisch' geteeld zonder inzet van 'gewasbeschermers'

Ecological Textiles is een groothandel, wat betekent dat we alleen leveren aan bedrijven. Heb je geen bedrijf maar ben je wel op zoek naar hennep textiel, kijk dan bij www.ecotex.nl